Juf Bibi en de clown (10) – Het vogeltje

Juf Bibi en de clown (10) – Het vogeltjeHet is zomer. Alle ramen staan wijd open. Een lekker windje waait naar binnen. Gelukkig, want het is heel warm buiten.
Het is muisstil in de klas. Juf Bibi heeft een verhaal verteld over de vlinder.
Nu tekenen de kinderen wat ze net gehoord hebben.
Eerst een rupsje, dan de cocon en tenslotte de vlinder met hele mooie kleuren.
De Clown heeft ook een stuk papier gepakt, maar het lijkt echt nergens op.
Zijn cocon is net een drolletje en de vlinder een hoop gekras. Tekenen kan de Clown niet.
Stiekem kijkt hij even af bij Astrid. Die tekening ziet er mooi uit, net echt.
Plotseling fladdert er iets door het raam naar binnen en gaat boven op de tekening van de clown zitten. De Clown vliegt bijna een halve meter omhoog. Zo schrikt hij.
Maar het vogeltje, dat binnen gevlogen is, is veel banger. Het raakt een beetje in paniek.
Van schrikt poept hij eerst op de tekening van de Clown. Dan gaat hij door de klas fladderen. Het vogeltje vliegt overal tegenaan. Het is zielig om te zien.
Sommige kinderen willen hem pakken, maar daar wordt het alleen banger van.
Juf Bibi heeft een idee. ‘Ik heb gehoord dat je er een theedoek over moet gooien, als hij even rustig zit. Dan kun je hem zo pakken’.
De Clown maakt vaak grapjes, maar nooit als een diertje bang is. Hij pakt een theedoek, wacht tot het beestje gaat zitten en gooit de theedoek. Naast natuurlijk!
Het vogeltje vliegt weer omhoog. De kinderen lachen en schreeuwen.
Nu wordt de Clown voor de eerste keer boos. Zelfs Juf Bibi is verbaasd dat hij zo streng kan zijn. ‘Iedereen gaat heel stil zitten en houdt zijn mond dicht,’ zegt de Clown met een barse stem. Dat maakt indruk. De kinderen kijken vol bewondering naar de clown.
Het vogeltje zit rustig op de grond. Het lijkt of hij iets te eten heeft gevonden. De Clown pakt de handdoek, gooit en precies over het vogeltje heen. Dan pakt hij de handdoek met het beestje erin en gaat bij het raam staan. Hij doet de handdoek open en het vogeltje vliegt weg. Hij gaat in de boom zitten voor de klas. ‘Kijk!’ roept de Clown.’ Hij zwaait met zijn staartje om te bedanken.’ De kinderen weten niet zeker of ze mogen lachen, maar de Clown en Juf Bibi lachen ook.
Gelukkig is de Clown niet boos meer. Alleen als hij zijn tekening ziet, trekt hij een lelijk gezicht. Maar de kinderen vinden het de mooiste vogelpoep-tekening van de hele wereld.

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie