Ischgl eert haar supersterren met ‘Shapes in White’

Ischgl eert haar supersterren met ‘Shapes in White’

Tijdens de 27e editie van de ‘Shapes in White’ won het team van Ivan Holzknecht en Armin Rifesser, uit Italië, met de ijssculptuur ‘gitaar + saxofoon’. In het skigebied van Ischgl zijn er naast de pistes verschillende supersterren nagebootst en sta je op dit moment oog in oog met onder anderen Pink, Tina Turner en Bon Jovi. De sneeuw en ijssculpturen van de supersterren zijn te bewonderen, tot de natuur ze weer laat verdwijnen.

Topsterren

Kijk je nu langs de pistes in de Silvretta Arena, dan vind je hier topsterren uit de muziekwereld. Als onderdeel van de 27e sneeuwsculptuurwedstrijd ‘Shapes in White’ staan hier 11 sneeuwsculpturen tot wel 10 meter hoog. Tien duo’s van kunstenaars uit vier landen transformeerden het skigebied van Ischgl van 13 tot 17 januari 2020 om in een indrukwekkende openluchtgalerij van sneeuw en ijs. De kunstwerken weerspiegelen de meest legendarische Top of the Mountain concerten van de afgelopen 25 jaar.

Muziek is de winnaar

Van Helene Fischer en Bon Jovi tot Pink en Elton John. Met op de eerste plaats het sculptuur ‘gitaar + saxofoon’, gemaakt door de beeldhouwers Ivan Holzknecht en Armin Rifesser uit Italië. Het beeld maakte de meeste indruk op de jury en behaalde de eerste plaats. Het team Ivo Piazza en Reiner Kasslatter uit Italië eindigden op de tweede plaats met superster ‘Tina Turner’. Op de derde plaats stonden Ralf Rosa en Peter Fechtig uit Duitsland met ‘Deep Purple’. “Zoals elk jaar zijn we erg onder de indruk van de creatieve prestaties en de meesterlijke implementatie van de deelnemers”, zegt Andreas Steibl namens de Ischgl-jury. “Dit jaar gingen de artiesten weer een stap verder en maakten het een zeer lastige beslissing voor ons.”

Ischgl eert haar supersterren met ‘Shapes in White’

‘Shapes in White’ – het idee achter het kunstproject

De vraag wat er met al deze sneeuw wordt gedaan, heeft 27 jaar geleden in Ischgl geleid tot het kunstproject ‘Shapes in White’. Sindsdien wordt er aan beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd of zij hun ontwerpen voor mogelijke sneeuw- en ijssculpturen willen insturen. De jury van de sneeuwsculptuurwedstrijd selecteert vervolgens 10 kunstenaars en nodigt ze uit om hun ontwerpen tot leven te brengen in de Silvretta Arena. De beeldhouwers hebben 5 dagen de tijd om sneeuwsculpturen tot 10 meter hoog te maken in het skigebied met zijn 239 km pistes. Elk jaar is er een nieuw motto dat vooraf wordt aangekondigd. Dankzij de ligging direct aan de pistes, voornamelijk op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel, kunnen de wintersportliefhebbers langer van de sculpturen genieten.

Liefs Marion

Meer informatie

Formentera kindvriendelijke herfstvakantiebestemming
Tsjechië viert haar eerste vermelding op de lijst van toonaangevende wandelpaden
Meer interessante nieuwtjes
Franse vakantieparkengroep Siblu koopt camping Lauwersoog
3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Meer vakantietips!

Bronvermelding

© afbeelding: TVB Paznaum

lijn met bloem