Hotel Transsylvanië 2

Hotel Transsylvanië 2Gisteren waren wij, in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast, gasten bij de première van Hotel Transsylvanië 2. Een meer dan leuke animatiefilm, voor groot en klein.
Buiten de stemmencast was ook BN-Nederland – uiteraard met kinderen en in sommige gevallen zelfs kleinkinderen – rijkelijk vertegenwoordigd. Op zich niet verwonderlijk dat de première zo druk bezocht werd, want deel één van deze film, was een groot succes. Iedereen die de film heeft gezien, kon niet anders dan de monsters in hun hart sluiten.

Het live optreden van Aliyah was spetterend en het ontvangst hartelijk; zo stond bijvoorbeeld op alle stoelen een leuke goodybag voor de gasten.

De film

In deel twee zijn Dracula en zijn vrienden weer terug in een monsterlijk grappig avontuur in HOTEL TRANSSYLVANIË 2. Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transsylvanië. Achter gesloten kisten maakt Dracula zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is. Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt ‘Vampa’ Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een ‘monster-in-opleiding’ training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Dracula’s chagrijnige en heel, heel, heel ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel. Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transsylvanië wordt hij pas echt bloednijdig.

Hotel Transsylvanië 2

Met de stemmen van

Met de stemmen van o.a. Adam Sandler (Dracula), Andy Samberg (Jonathan), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frankenstein), Fran Drescher (Eunice), Steve Buscemi (Wayne), Molly Shannon (Wanda), David Spade (Griffin), Keegan-Michael Key (Murray) en Mel Brooks (Vlad).

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Charly Luske, Liza Sips, Ferry Doedens, Marcel Jonker, Fernando Halman, Tony Neef, Pip Pellens, Barbara Sloesen, Dennis van de Ven, Ben Cramer, Arjan Ederveen, Edward Reekers en Colin KOOLEIN Wijnholds.

HOTEL TRANSSYLVANIË 2 draait vanaf 1 oktober 2015 overal in de bioscoop in 2D, 3D, ook in de originele versie.

Hotel Transsylvanië 2

Onze mening

Deel twee is absoluut een bezoekje aan de bioscoop waard. De kleine Dennis is vertederend en ‘Opa Dracula blijft humoristisch wanneer hij verwoed pogingen onderneemt enige ‘vampieren-aanwijzingen’ te ontdekken bij zijn kleinzoon. Maar vooralsnog blijft zijn kleinzoon gewoon een lieve, aandoenlijke peuter. Mavis kan de pogingen van haar vader niet goed waarderen en dreigt zelfs te verhuizen naar de ‘mensenwereld’.
De boodschap van de film: accepteer de ander hoe hij is. En dat is natuurlijk een mooie boodschap. Maar los van de dieper liggende laag, is het gewoon vooral een heel leuke, humoristische film voor het hele gezin! Kijken dus!

Trailer

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Meer blogs over de leukste bioscoopfilms
Meer blogs over films van Universal Pictures

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie