Hoe leuk is de E-bike!

Hoe leuk is de E-bike!“Mama, naar zes, naar zes. Harder! Papa haalt ons in!” Papa zucht maar mama hoor je niet hijgen. Mama neuriet het deuntje van Gers Pardoel:
Spring maar achterop bij mij, achter op me fiets. En ik weet nog niet waar we naar toe gaan samen. Maar dat boeit me ook helemaal niets
“Ja, mama! We zijn er bijna”, roept onze oudste dochter. Mama scheurt met twee wielen op de grond door de bocht. “Tik ‘m aan, mam! We hebben gewonnen!”

Je leest er misschien snel overheen of je vindt het heel normaal. Maar met twee wielen door de bocht fietsen is nog best een hele ervaring wanneer je met een driewieler bakfiets in versnelling 6 door de bocht vliegt. Waar mijn voeten al de grond raken om de bakfiets weer op drie wielen te krijgen, stampen de kindervoetjes van blijdschap op de vloer van de bakfiets. Maar hé, mama heeft wel gewonnen!

E-bike voor iedereen

“Een E-bike is voor bejaarden.” Deze zin heb ik wel eens de revue horen passeren. Nou, dan ga ik alvast mijn koffertje pakken, want blijkbaar ben ik rijp voor het bejaardentehuis. Want ja, ik heb ook een E-bike. Op een niet bejaarden-achtige leeftijd, mag ik wel zeggen. Negenentwintig lentes jong om precies te zijn.

Het is mijn tweede auto

Vroeger tufte ik rond in een scheurmonster met vier wielen, motor, benzinetank en pook. Nu is onze elektrische bakfiets ‘onze tweede auto’. Waar ik vroeger de auto pakte, pak ik nu de elektrische bakfiets. Ik gebruik hem voor van alles, zoals bijvoorbeeld de boodschappen. Twee tassen vol boodschappen om drie kindermondjes te vullen. “Hoppa”, in de bakfiets.

Een bakfiets heeft vele voordelen op een auto. Zo is een bakfiets bijvoorbeeld veel vriendelijker voor het milieu. Hij stoot immers geen uitlaatgassen uit en gebruikt geen benzine. Hij is ook een stuk kleiner dan een auto, dus is er minder materiaal nodig om hem te maken, waardoor het milieu minder wordt belast. Een mooie bijkomstigheid.

lijn herfst

Hoe leuk is de E-bike!

lijn herfst

Goed voor mijn gezondheid

“Fietsen op een E-bike mag de naam fietsen niet dragen. Je hoeft amper te trappen om vooruit te komen.” Klopt, maar het is wel degelijk fietsen. Juist omdat het zo makkelijk gaat, maak je veel meer kilometers dan op een normale fiets. Zo pak je minder snel de auto en is je lichaam meer in beweging. Zeg nou zelf: Met je voet de koppeling intrappen of met de beentjes de trappers laten ronddraaien, daar zit echt wel een verschil in. Zelfs met trapondersteuning.

Je bespaart geld

Een E-bike is niet alleen goedkoper in de aanschaf, hij is ook veel goedkoper in het onderhoud. Er komen immers nagenoeg geen kosten meer bij, behalve wat stroom. Geen wegenbelasting, geen benzine en geen verplichte APK. Dat is nog eens een fijne bespaarpost!

Nationale E-bike test 2018

In Nederland zijn we er dol op. Testen, vergelijkingen en ervaringen delen. Ook de E-bike is onlangs getest. Het testpanel met ervaren fietsers is de straat op gegaan en vroegen de voorbijgangers: “Ben jij van plan een E-bike te kopen?”

Hieronder vind je de top 3 van E-bikes volgens deze test:

Uitkomst Fiets Highlights
Goud Brinckers Bretagne M8 Krachtige ondersteuning
Duidelijke display
Zilver Cube Town Hybrid Pro 500 Fijne zithouding
Makkelijke bediening
Brons Victesse Strada N7 + HMB Voelt natuurlijk aan
Comfortabel

lijn herfst

Hoe leuk is de E-bike!

lijn herfst

Prijzen en advies

De prijzen van E-bikes lopen uiteen. Zo zijn er goedkope elektrische fietsen vanaf 899 euro en er bestaan duurdere varianten die op kunnen lopen tot zo’n 9000 euro. Gelukkig zit daartussen een uitgebreid assortiment aan elektrische fietsen en kun je ongetwijfeld een E-bike vinden, die perfect bij je past.
Wil je graag ontdekken welke E-bike dat voor jou zou moeten zijn, doe dan eens een online test. Het helpt je inzicht te geven, wat goed bij jouw lichaam en leven zou passen.

Succes met je keuze en hopelijk word je er net zo blij van als ik! “Spring maar achterop… la la la la…”

Liefs Anita

Meer informatie

Zo maak je fietsen nog leuker voor kinderen!
De zomer is weer voorbij, maar hoe leuk kan de herfst zijn

Bronvermelding

Tekst: Anita Schokker
Stockfoto: 123rf.com

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

lijn zomeperiodeBabyBaby

Geef een reactie