Het nijntje wintermuseum is weer open

Het nijntje wintermuseum is weer openVier de winter in het nijntje wintermuseum
Nijntje en haar vriendjes vieren de winter. Van 4 december tot en met 27 januari verandert het nijntje museum in het nijntje wintermuseum. In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen.

Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Ze doen ski’s aan, rijden een stukje op de slee, bouwen een sneeuwpoppuzzel of versieren een kerstengel. Alle themaruimten worden omgetoverd in winterse sferen. Natuurlijk doet de museumwinkel ook mee: nijntje-fans vinden er de leukste kerstcadeaus.

Dagelijks te zien: de projectie ‘hier woont nijntje’

Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt en nu voor het derde jaar te zien. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.
Een goede reden om na het bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven. De animatie is elke avond te zien van 17:15-23:00 uur.

Het nijntje wintermuseum is weer open

Openingstijden

Het nijntje wintermuseum is open van 4 december 2018 tot en met 27 januari 2019
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur
Op eerste kerstdag (25 december) en 1 januari gesloten, extra open op tweede kerstdag (26 december)

Voor het nijntje wintermuseum gelden de normale tarieven. Het nijntje wintermuseum kost dus niets extra! Kaarten reserveren kan online, dan weet je zeker dat er plek is. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.
Het nijntje museum is in vakanties regelmatig uitverkocht, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn.

De wereld in het klein

Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar stap voor stap de wereld om hen heen. Met de prentenboeken van Dick Bruna als inspiratie. Zo is er het huis van nijntje, de dokter en de dierentuin. Kinderen stappen écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Sinds de opening in februari 2016 is het nijntje museum niet meer weg te denken uit Utrecht. Al vele bezoekers uit de stad en ver daarbuiten brachten een bezoek aan nijntje en haar vriendjes. Het nijntje museum is het enige museum in Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

www.nijntjemuseum.nl

liefs Marion

Meer informatie

Het leukste zomernieuws vind je in ons Zomerblog
Adressenlijst leuke museums voor kids in Nederland

lijn zomeperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *