Het grootste korenfestival van Den Haag komt terug…

Korenfestival Den Haag

Gek op koren? Dan hebben we goed nieuws voor je! Want op zaterdag 28 september 2019 van 11:30 tot 18:00 uur vindt het grootste gratis Korenfestival van de regio Den Haag weer plaats: ‘Terug naar de Kust’!

Na 3 succesvolle edities zal dit Korenfestival ook in 2019 in volle hevigheid losbarsten. Zo’n 1700 koorleden zullen hun talent laten horen aan een breed publiek op Scheveningen.

Leuke vakantieuitjes in Nederland

Terug naar de kust

Op 8 binnen- en buitenpodia in het hart van Scheveningen – Keizerstraat, Prins Willemplein en het strand – brengen maar liefst 45 koren met leden van verschillende leeftijden een uniek zangspektakel ten gehore. De koren van Terug naar de Kust komen uit de regio Den Haag en verder uit heel Nederland en Engeland.

Korenfestival Den Haag

Vele genres

Toeschouwers gaan genieten van gezang in vele genres. Van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat uit onder andere het YMCA Popkoor (organisator en initiatiefnemer van het festival en het Schevenings Vissersvrouwenkoor. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op www.terugnaardekust.com. Alle koren stellen zich in aanloop naar het festival voor op de Facebookpagina ‘terugnaardekustkorendag’.

Korenfestival Den Haag

Speciale gasten en historische cultuurmarkt

Het festival start met een massale ‘Inzing-oefening’ op het hoofdpodium bij de Oude Kerk in de Keizerstraat, onder leiding van televisiepresentator en koordirigent Gregor Bak, ondersteund door het bekende dweilorkest Foutje Bedankt. Andere speciale gasten voor editie 2019 zijn sopraan-comédienne Francis van Broekhuizen en Decibelles, een Engels koor dat een Award heeft gekregen voor het beste a capella vrouwenkoor van de regio Blackburn. Uniek in de programmering van het festival zijn een kozakkenkoor, twee politiekoren, het koor Re-Flax, finalist van Korenslag en één van Nederlands beste gospelkoren: BlackGospel Experience Community Choir. Voorts zijn er gratis zangworkshops voor de bezoekers onder leiding van Gregor Bak en Francis van Broekhuizen. Terug naar de Kust biedt ook een cultuurhistorische markt en speciaal voor Terug naar de Kust zal de Scheveningse klederdracht weer te zien zijn. Natuurlijk kan de festivalganger genieten van heel veel hapjes, drankjes en aanbiedingen van de plaatselijke ondernemers. Het korenfestival wordt met een bijzonder ‘mooi moment’ gezamenlijk afgesloten.

Liefs Marion

Meer informatie

Meer interessante nieuwtjes
De leukste uittips
Leuke vakantieuitjes in Nederland

Bronvermelding

© foto’s: Ron van Varik en Dick Teske

Korenfestival Den Haag
lijn met bloem