Verschil tussen een harde en zachte koffer

Koffer - Verschil tussen een harde en zachte kofferKoffers zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Of je nu voor een rolkoffer of een handbagage koffer gaat: je hebt altijd de keuze uit diverse hippe designs & dessins. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een harde en een zachte koffer? Wij doken voor je in de materie en zetten het voor je op een rijtje!

Een zachte koffer heeft meer rek

Een zachte koffer heeft als voordeel dat er tóch nog wat bij past, ook al is hij vol. Om het simpel te houden: een zachte koffer heeft meer rek. Bij een harde koffer is vol ook gewoon echt vol, maar in die zachte koffer kun je nog makkelijk dat gave boek proppen, of dat cute paar sandalen. Need we say more?

Vliegtuig? Kies een harde koffer!

Face it: je bagagekoffers worden op het vliegveld flink mishandeld. Een zachte koffer is weliswaar flexibel, maar een harde koffer zal deze ruwe behandeling pas echt fier doorstaan. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Neem dan bij voorkeur een harde koffer mee. Een ander voordeel is dat breekbare voorwerpen met gemak vervoerd kunnen worden in een harde koffer – in een zachte koffer is dit allesbehalve aan te raden.

Ga je met de trein, auto of bus op vakantie? Dan komt juist een zachte koffer beter uit. Door het flexibele materiaal kan jij je koffer makkelijker kwijt in de kofferbak of laadruimte.

lijn donker Zomerperiode

Koffer - Verschil tussen een harde en zachte koffer

lijn donker Zomerperiode

Harde koffer = regenbestendig

Op vakantie in Nederland, of een ander land waar het met regelmaat pijpenstelen regent? Kies dan voor een harde koffer. Deze beschermt de inhoud moeiteloos tegen regen. Een zachte koffer is daar minder goed in. Goed te weten als je een weekendje naar Londen vertrekt!

Om dezelfde reden is een harde koffer eenvoudiger schoon te maken dan een zachte koffer. Over een harde koffer haal je gewoon even een doekje met sop. Dat is met een zachte koffer natuurlijk een stukje lastiger. Als je echter met beleid te werk gaat, kun je ook een koffer met zachte schaal gewoon schoonmaken indien dat nodig is.

Lichtgewicht reizen? Zachte koffer

Wanneer je de voorkeur geeft aan lichtgewicht reizen is een zachte koffer zeker op z’n plaats. Deze is minder zwaar dan een harde koffer. Je zeult ‘m dus gemakkelijker met je mee!

Inhoud blijft op z’n plek

In een harde koffer blijft de inhoud beter op z’n plek. Hou je van een nette, geordende koffer? Dan zul je blij zijn als je op je vakantiebestemming aangekomen bent en je keurig gestreken en opgevouwen kleding je ongeschonden tegemoet lacht. Het is overigens niet zo dat je spullen in een zachte koffer allemaal overhoop komen te liggen – daarvoor hoef je niet bang te zijn.

lijn donker Zomerperiode

Koffer - Verschil tussen een harde en zachte koffer

lijn donker Zomerperiode

Beschadigingen

Op een harde koffer zie je kleine krasjes beter zitten. Een zachte koffer blijft daarvan verschoond en behoudt z’n perzikhuidje. Daar staat echter wel tegenover dat een zachte koffer door een scherp voorwerp ernstig beschadigd zal raken, terwijl een exemplaar met harde schaal daar veel beter tegen zal kunnen

Maar wat is nu de beste koffer?

Wat de beste koffer is bepaal je zelf. De Samsonite trolley komt in zowel de harde als zachte variant, dus kijk zelf wat jou het beste lijkt. Kies een koffer in de kleur die jij mooi vindt. Bedenk daarnaast vast wat je eisen zijn. Wil je een koffer met extra opbergvlakken? Wil je een lichtgewicht exemplaar, of juist een koffer van zware kwaliteit? Welke kleur moet je koffer hebben? Allemaal zaken om bij stil te staan. De zomervakantie is in aantocht, dus je hebt nu mooi de tijd om erover na te denken!

Aan welke koffer geef jij de voorkeur wanneer je op vakantie gaat? En ga je dan met het vliegtuig, of toch liever met de auto, bus of trein? Wil je een koffer met een harde of zachte schaal? En waarom? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs amber

Meer informatie

Vliegen? Wat mag er mee in je handbagage?
Wat is de beste telefoon om mee te nemen op vakantie?
Water en zomer gaan goed samen
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Meer interessante nieuwtjes
De leukste vakantietips!
Kind in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Zomerongelukjes en zomerkwaaltjes
Eenvoudig en betaalbaar een boot huren
Vakantie vieren als een miljonair!
Kamperen met de kids!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn met bloem

Geef een reactie