Gratis ideeën voor een leuke dag!

ideeenNiet alle leuke uitstapjes hoeven geld te kosten. Je kind kan zich ook prima vermaken met hele simpele uitstapjes. Wedden dat je zelf met hem mee geniet?!
We hebben hier een flink aantal ideeën verzameld voor leuke, simpele, goedkope (of gratis) uitstapjes voor het hele gezin. Naast deze ideeen, hebben jullie er vast nog veel meer. Misschien wil je ze delen met onze andere bezoekers? Laat het ons weten en stuur een e-mail met je idee, eventueel adres en kosten naar info@zomerperiode.nl. Want alleen met jullie inbreng kan de lijst zo compleet mogelijk worden.

 • Lekker uitwaaien op het strand. Schelpjes zoeken om er later thuis iets leuks van te knutselen of een ketting van te rijgen. Kaplaarsen aan zodat je peuter ook lekker in de branding kan spetteren. Na afloop een lekkere beker warme chocolademelk drinken. Uiteraard met slagroom.
 • Een open veldje in de buurt? Dan is vliegeren natuurlijk heel geschikt! Een vlieger kun je ook redelijk gemakkelijk zelf maken.
 • Een lekkere boswandeling. Probeer kastanjes en/of eikeltjes te zoeken. Je kunt hier later weer, samen met je peuter, leuke poppetjes van knutselen.
 • Kijk eens goed in je buurt. Mijn zoontje kun je bijvoorbeeld geen groter plezier door dan naar een driehoek in de weg te gaan. Deze driehoek gaat alleen naar beneden voor ambulances, politie en brandweer. Hij sleept er al zijn autootjes mee naar toe en parkeert deze op de stoep. Als hij helemaal zeker van is dat er geen auto aankomt, rijdt hij met zijn eigen auto over de driehoek.
 • Vervolgens staat hij op de uitkijk of er iets aankomt. Regelmatig stoppen de auto’s en zetten speciaal voor hem de sirene aan.
 • Er is vast een leuke kinderboerderij bij jullie in de buurt. Een kinderboerderij is altijd leuk en leerzaam voor je peuter! Vaak is er een mogelijkheid tot het voeren van de dieren.
 • Een lekker partijtje voetbal op een buurtveldje is genieten, vreugde én goed voor ieders conditie!
 • Mooi weer? Pak een lekkere picknickmand in, neem de fiets en zoek een gezellig stukje groen. Natuurlijk gaat de (voet)bal ook mee!
 • Het is sowieso leuk om een stuk met je peuter te fietsen. Wedden dat hij (voor- of) achterop de fiets geniet! Als het mooi weer is dan is halverwege een ijsje eten natuurlijk dubbele pret.
 • Vergeet de buurtspeeltuin niet! In jouw ogen stelt het misschien allemaal niet zoveel voor, maar je peuter kan zich er uitstekend vermaken!
 • Een (zelf uitgezette) speurtocht is altijd spannend voor kleine én grote kinderen! Je kunt het zo ingewikkeld of uitgebreid maken als je zelf wilt. Maar een blokje om met pijlen van stoepkrijt is vaak net zo leuk. Op zoek naar de schat! (een snoepje aan het einde van de tocht!
  Water in de buurt? Bootjes kijken! Kun je gelijk ook de eendjes eten geven.
 • Woon je in de buurt van een luchthaven? Ga dan eens met je peuter vliegtuigen bekijken. Spannend!
 • Een heel simpel ritje in bus of tram, kan voor je peuter een groot feest zijn. Zeker als je hem altijd in de auto vervoert, zal hij het prachtig vinden! Gewoon een paar haltes en hij mag natuurlijk op het knopje drukken!
 • Ga naar de bibliotheek en laat je kindje zelf de boekjes pakken. Als je vervolgens samen gaat lezen, hebben ze het prima naar hun zin! Je moet natuurlijk wel onthouden waar de boekjes vandaag kwamen…
 • Lekker als het regent naar het bos. Je loopt daar altijd een beetje beschut, maar natuurlijk moet je wel allemaal een regenjas aan en een capuchon op. Geef je peuter(s) een paraplu en kaplaarzen en iedere plas is een feest! Misschien is een regenbroek voor je kleine man of dame ook geen overbodige luxe! In ieder geval in de achterklep schone kleren aantrekken voor je weer naar huis rijdt! Onze kleuter en peuter vinden het geweldig.

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto: 123rf.com

Geef een reactie