Gooispelletjes voor buiten

Buitenspelen - Gooispelletjes

Steentjes gooien

Alle kinderen krijgen ieder 5 steentjes. Teken vervolgens op zo’n 4 meter afstand van een muur, een lijn op de grond. Het eerste kind mag de grote steen tegen de muur gooien. Nu moet ieder kind proberen om een steentje zo dicht mogelijk bij dezer grote steen te gooien, maar… het kleine steentje moet wél eerst de muur raken. Het kind waarvan het steentje het dichtst bij de grote steen heeft weten te gooien, heeft gewonnen en mag alle steentjes oprapen. Daarna mag iedereen het weer opnieuw proberen. Winnaar is het kind met de meeste steentjes.

Bungelende emmer

Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo’n drie meter van de bungelende emmer verwijderd) proberen een bal in de emmer te gooien. Elke bal die in de emmer terechtkomt, is een punt waard. Ieder kind krijgt 5 ballen om het te proberen. Het kind met de meeste punten, wint het spel.

Bonen gooien

Knip van karton een dierenfiguur, waarbij je zorgt dat er ook een gat in zit (bijvoorbeeld zijn bek). Door dit gat moeten de bonenzakjes gegooid worden, dus zorg ervoor dat het gat groot genoeg is. Stop vervolgens gedroogde bonen in een ouwe sok of zakje en sluit ze af met een paar elastiekjes. Zet het karton op een paar meter afstand van de kinderen. De kinderen moeten één voor één proberen het bonenzakje door het gat te gooien. Houd ongeveer drie zakjes per kind aan, zodat ieder kind drie keer achter elkaar kan proberen raak te gooien.

Ballenregen

Creëer twee grote velden (met lint of pylonen). Verdeel de kinderen in twee teams en geef beide teams evenveel ballen. Na het startsignaal moeten de ballen worden overgegooid naar het andere veld. Je mag maar één bal tegelijk gooien. Zodra er weer gefloten wordt, is het spel ten einde. Het team met de minste ballen in het veld, heeft gewonnen. Om te voorkomen dat er te hard gegooid gaat worden, kun je ook verplichten dat de ballen met een stuit naar het andere veld gegooid moeten worden.

Bekijk alle buitenspelletjes

 Buitenspelen - ballonspelletjes
Ballonspelletjes
 Buitenspelen - Balspelletjes
Balspelletjes
Buitenspelen - Zingen en bewegen
Zing en beweeg
Buitenspelen - Estafettespelletjes
Estafette
Buitenspelen - Gooispelletjes
Gooispelletjes
buitenspelen - speurtocht
Speurspelletjes
buitenspelen - tikkertje
Tikkertje
buitenspelen - vermaak
Vermaakspelletjes
buitenspelen - waterspelletjes
Waterspelletjes

Meer informatie

Buitenspelen is gezond
Ballonspelletjes voor buiten
Balspelletjes voor buiten
Zing- en bewegingsspelletjes voor buiten
Estafette spelletjes voor buiten
Gooispelletjes voor buiten
Speurspelletjes voor buiten
Tikspelletjes voor buiten
Vermaakspelletjes voor buiten
Waterspelletjes voor buiten

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
www.spelenboek.nl
Leuke spelletjes voor peuters en kleuters – ISBN 9789043800761
Originele Spelletjes en ideeeën voor geslaagde kinderfeestjes – ISBN 9789024383948
200 Spelletjes voor binnen & buiten – ISBN 9789043802475
Foto: 123rf.comBabyBaby

Geef een reactie