Nieuwe RTL Telekids serie Zoë & Silos

Nieuwe RTL Telekids serie Zoë & SilosOp zondag 16 april start bij RTL Telekids de nieuwe educatieve jeugdserie ‘Zoë & Silos’. Een spannend avontuur vol raadsels, de ontdekking van de natuurlijke ecosystemen én het najagen van dromen. Het verhaal van Zoë & Silos bestaat uit 10 afleveringen en speelt zich af in het decor van Burgers’ Zoo in Arnhem.

Het verhaal

De avontuurlijke Zoë wil niets liever dan dierenverzorgster worden in Burgers’ Zoo. Met regelmaat bezoekt ze het park, waar ze op een dag Silos ziet. Deze stoere, dromerige jongen loopt stage bij de dierentuin en hoopt later als ranger in de voetsporen te treden van zijn vader, in de mangrove van Belize. Als hij weer eens in de pauze op zijn gitaar staat te spelen, stapt Zoë op hem af om kennis te maken. Het is de start van een innige vriendschap. Als Silos dan de kans krijgt om op reis te gaan naar Belize, besluit Zoë hem te helpen. Samen ontdekken ze de ecosystemen van Burgers’ Zoo in een spannend avontuur vol raadsels en opdrachten. Maar, staat Silos’ moeder wel achter zijn keuze? Is stagiair en mededeelnemer Tom wel te vertrouwen? En, is er misschien meer dan alleen vriendschap tussen Zoë en Silos? De twee hoofdrollen worden vertaald door actrice Eva Jonker (Zoë) en acteur Stijn Mac Gillavry (Silos).

Educatief

De serie laat de jonge kijker de natuur via de groots nagebootste ecosystemen binnen de dierentuin zien, zoals de flora en fauna van de nieuwe Belizaanse mangrove. “Kinderen leren op een speelse wijze meer over de dierenwereld en de groots opgezette ecosystemen die je in de dierentuin vindt. Ze maken onder andere kennis met de dieren uit de oceaan, de dieren in de safari en in de nieuwe nagebootste mangrove uit het in Centraal-Amerika gelegen Belize het land waar Burgers’ Zoo al ruim 28 jaar een groot stuk land beheert”, aldus Tim Lammers van Burgers’ Zoo.

Zoë & Silos wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment in samenwerking met Burgers’ Zoo en is vanaf 16 april tot en met 18 juni 2017 elke zondag te zien bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8 om 15:45 uur. De afleveringen worden elke zaterdag (vanaf 22 april) om 15:45 uur herhaald.

Nieuwe RTL Telekids serie Zoë & Silos

Adres

Meer informatie

Meer blogs RTL Telekids
Meer blogs over Burgers Zoo
Adressenlijst dierentuinen in Nederland