Legoland Discovery Centre en Sea Life openen nieuwe attracties

LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE Oberhausen openen nieuwe attractiesSchat zoeken op een pirateneiland, dwalen door de gangen van een ridderkasteel of op avontuur in de DUPLO-jungle: het kan allemaal in LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen. Vanaf april 2017 zijn deze nieuwe attracties toegankelijk voor het publiek. In het naastgelegen SEA LIFE Oberhausen kunnen bezoekers op schildpaddenavontuur.

Het overdekte LEGOLAND Discovery Centre opende begin april 2017 de deuren van enkele nieuwe speelhoeken, waaronder een pirateneiland met piratenschip, een DUPLO®-jungle en een ridderkasteel. Door de interactieve elementen valt hier van alles te ontdekken. Natuurlijk kunnen zowel jonge als oude LEGO®-fans ook zelf met LEGO aan de slag, bijvoorbeeld door het bouwen van een pirateneiland. Wat oudere kinderen kunnen schepen laten zinken in een moderne variant van Zeeslag. En voor de jongste bezoekers ligt er een speurtocht in de gloednieuwe DUPLO-jungle in het verschiet. Hier leven verschillende wilde dieren, zoals olifanten, apen en tijgers. In het LEGOLAND Discovery Centre, 364 dagen per jaar geopend, kunnen zowel ouders als kinderen zich urenlang vermaken.

Op avontuur met de schildpad

Vanaf het LEGOLAND Discovery Centre zijn bezoekers te voet binnen een paar minuutjes in het naastgelegen SEA LIFE. Dit grootste aquarium van Duitsland betrekt de bezoekers bij de leefwereld van één van de oudste dieren op onze aarde, de schildpad. Net als de dinosaurus is de schildpad meer dan 220 miljoen jaar oud. In SEA LIFE Oberhausen kunnen bezoekers op ‘schildpaddenavontuur’ door zich samen met de schildpadden onder te dompelen. Via een quiz komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis en leefwijze van dit oeroude dier.

Fokprogramma

SEA LIFE wil bezoekers ook bewust maken van de dreigende gevaren voor de schildpad. Door vervuiling van de wereldzeeën worden schildpadden in hun leefwereld ernstig bedreigd. SEA LIFE Oberhausen staat bekend om zijn fokprogramma. Voor de nakomelingen van de doornrandweekschildpad, de roodwangschildpad, de Siebenrock-slangehalsschildpad en de zaagrugschildpad zijn vier nieuwe bekkens aangelegd. Bezoekers komen oog in oog te staan met deze grote en kleine schildpadden met hun exotische namen.

SEA LIFE Oberhausen fokt ook haaien. De Zwartpuntrifhaai heeft dit jaar al twee keer nakomelingen voortgebracht. Bezoekers kunnen van heel dichtbij zien hoe de jonge haaien volwassen worden.

LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE Oberhausen openen nieuwe attracties

Adres

LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen
Promenade 10
46047 Oberhausen

Meer informatie