Europa-Park is volgens ANWB-leden het ‘Leukste uitje over de grens’

Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'Onder het toeziend oog van tientallen journalisten en influencers met hun gezinnen ontving Europa-Park afgelopen donderdag de ANWB-award voor ‘Leukste uitje over de grens’. Eind vorig jaar konden leden van de ANWB voor de achtste keer stemmen voor de verkiezing van het ‘Leukste uitje’. Voor het eerst konden zij dit ook doen in de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. Europa-Park won in de nieuwe categorie de gouden award, vóór Disneyland Parijs (zilver) en Phantasialand (brons).

Het land van ANWB

De verkiezing voor het ‘Leukste uitje’ wordt jaarlijks georganiseerd door ‘het Land van ANWB’, het onderdeel van de ANWB dat zich toelegt op ‘vrije tijd’. Met duizenden ideeën op de site is het dé plek waar iedereen in Nederland terecht kan voor het perfecte dagje, avondje uit of weekendje weg. Veel leden bezoeken de laatste jaren ook attractieparken en dierentuinen over de grens en daarom is besloten bij de verkiezing ook een ‘buitenland’-categorie toe te voegen.

Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'

Eerste prijs

In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht op het uitje dat ANWB-leden het meest waarderen. In de nieuwe categorie ging de eerste prijs naar het Duitse Europa-Park. Op de tweede plaats eindigde Disneyland Paris in Marne la Vallée in Frankrijk en als derde Phantasialand in Brühl, Duitsland. Bij de vaststelling zijn niet alleen het aantal stemmen bepalend maar ook de scores op de verschillende onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod). Europa-Park kreeg de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018.

Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'

Award

Jürgen Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst van Joyce van Scherpenseel van ‘het Land van ANWB’. Hij bedankte iedereen die op Europa-Park heeft gestemd. “Het doet ons deugd te zien dat we met het thema Europa ook voor Nederlanders een aansprekend thema bieden. We zijn trots op deze onderscheiding die we van de leden van de belangrijkste vrijetijdsorganisatie in Nederland mogen ontvangen”.

Videoverslag

Wat is Europa-Park?

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al vier keer op rij (2014/2015/2016/2017) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.com

liefs Marion

Meer informatie

Meer blogs met leuke uit-tips

Bronvermelding

Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'

lijn zomeperiode

________________________________________BabyBaby

Geef een reactie