Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark hellendoornOp uitnodiging van het park, zijn we midden in de zomervakantie op bezoek gegaan bij Avonturenpark Hellendoorn. We waren er al eens eerder geweest, toen het slidepark werd geopend. We wisten dus ongeveer wat we konden verwachten en mijn zoon verheugde zich er enorm op. Bij aankomst, bleek het gezellig druk te zijn. Niet té druk zodat je uren voor een attractie moest wachten, maar wel druk genoeg om het er gezellig te doen uitzien.

Familiepark

Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepark. De sfeer is er gezellig en het park is niet al te groot, zodat alles overzichtelijk blijft en je ook niet de blaren uit je schoenen hoeft te lopen om alles te kunnen zien. De wachttijden voor de attractie verschillen uiteraard. De meeste zijn heel snel te betreden (soms zelfs zonder wachten) en voor de meest favoriete attracties (zoals de wildwaterbaan) staat een rij. Wanneer je echter wat later op de dag gaat, is de rij minstens gehalveerd en prima te doen.

Avonturenpark Hellendoorn

Ondanks dat het park niet al te groot is, is er genoeg vertier voor alle leeftijden te vinden. Naast de vele attracties zijn er ook shows! Jammer genoeg hebben wij deze gemist omdat mijn zoon niet uit het slidepark weg te slaan was en eerder op de dag zich vermaakte met alle andere attracties. Je hoeft echter de show niet te missen, want er zijn verschillende tijden wanneer je hem kunt bekijken. Helaas hebben wij wat minder goed opgelet, want bij het zien van de foto’s lijkt het ons echt een gemiste kans. Goede reden om nog een keer terug te gaan!

Avonturenpark HellendoornHet park heeft ruim 30 topattracties en shows. Voor een paar attracties heb je een specifieke lengte nodig, maar de meeste attracties zijn prima geschikt voor het hele gezin. Dit geldt ook voor de glijbanen in het slidepark. De meeste zijn geschikt voor het hele gezin en voor een paar glijbanen moet je groot genoeg zijn.

In de zomerperiode is het park geopend van 10.30 tot 17.30 uur. Met een paar uitzonderingen waarbij het park tot 21.30 uur geopend is.

Koffiebeker

Voor 5,95 kun je een leuke thermo koffiebeker kopen. Afgezien dat hij er hartstikke leuk uit ziet, kun je deze onbeperkt tijdens je bezoek aan het park (op vertoon van je aankoopbon) voltanken met koffie. Het is echter wel automatenkoffie en geen vers gezet bakkie koffie. Daar moet je natuurlijk wel van houden. Het levert je echter wel een leuk souvenir op!

Aquaventura slidepark

Als je naar het park gaat, raad ik je echt aan om voor 3 euro p.p. extra, een toegangskaart te kopen voor het slidepark. De glijbanen zijn helemaal top voor jong en oud. Een beetje jammer vond ik de prijs voor de huur van een ligstoel (5 euro, per stoel). De meeste stoelen zag ik daarom ook leeg, opgeklapt aan de kant staan.

Avonturenpark Hellendoorn

Onze mening

Wij hebben een fantastische leuke dag gehad waarbij we zoveel mogelijk van het park hebben gezien en ervaren. Jammer genoeg hebben we de spectaculaire duikersshow niet gezien, hopelijk gaan we dat nog een andere keer alsnog doen. De sfeer is het park is gemoedelijk, de mensen zijn vriendelijk en de wachttijden zijn prima te doen. Vooral het formaat van het park vind ik een voordeel. Alles is goed aan te lopen, lekker dicht bij elkaar en daarom goed overzichtelijk. Voor het hele gezin is er genoeg te doen, van de allerkleinsten tot de allergrootsten.

Tarieven

Entreeprijs aan de kassa: 22,50 euro (p.p.)
Entreeprijs online: 21,50 euro (p.p.)
Entreeprijs Aquaventura slidepark: 3 euro (p.p.) en kan alleen i.c.m. entree Avonturenpark Hellendoorn
Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Dit geldt trouwens ook voor alle jarigen! Uiteraard moet je je hiervoor wel even legitimeren.
Na 15.00 uur geldt een korting van 50%.
Parkeren: 7 euro per auto

Adresgegevens

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
Telefoon: 0548 659 159
www.avonturenpark.nl

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Lees onze andere ervaringsverslagen
Meer blogs over Hellendoorn
Adressenlijst attractieparken in Nederland

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie