Comfort en pure luxe tijdens een Mummy Licious Wellbeing Holliday

Comfort en pure luxe bij Martinhal Beach resortTot rust komen. Hoe vaak lukt het je als moeder tot rust te komen, tussen werk en zorgen door? Als je niet aan het werk bent buiten de deur, ben je binnen wel aan het ploeteren en als je daar niet mee bezig bent, ben je wel aan het zorgen, brandjes blussen, of op de honderdste ‘Maaaammmmmaaaaaaa!’ aan het reageren.
En laten we eerlijk zijn, dat uurtje ‘s avonds op de bank hangen, heeft natuurlijk niks met ontspannen te maken, hooguit met ‘op adem komen’.
Dat vond het Zuid-Portugese vijfsterrenresort Martinhal Beach Resort & Hotel ook en introduceert daarom de ‘Mummy-licious-vakantie. Speciaal voor moeders die dag in dag uit diverse ballen in de lucht moeten houden, bieden zij een vakantie vol luxe, comfort en gezondheid. Je kunt je kinderen meenemen, want voor hen wordt gezorgd, maar je kunt er natuurlijk ook met een vriendin, je moeder of je partner naar toe om even goed bij te tanken. Want het heet dan misschien ‘Mummy-licious’ maar geloof mij, vaders komen hier absoluut ook tot rust!

Na een vlucht van nog geen drie uur land je in het heuvelachtige, groene, lieflijke Portugal, met zijn vriendelijke, hulpvaardige, bescheiden en uiterst correcte bevolking. Als ik alles om mij heen bekijk, komt er maar één vraag in mij op: ‘Wat zoekt iedereen in Spanje?’ Portugal is een veel beter alternatief! Voor alles!

Comfort en pure luxe bij Martinhal Beach resort

Martinhal neemt zijn gasten serieus. Dat merk je aan alles. Het begint al op de luchthaven, waar de chauffeur van onze transfer ons vriendelijk verwelkomt en op hoffelijke wijze de koffers van ons overneemt. Lopend naar zijn bus, vertelt hij enthousiast over de verbouwing van de luchthaven. Ik zie daar een man praten die oprecht trots is op zijn land. In het busje krijgen we een verfrissingsdoekje en een koel flesje water. Ook tijdens de rit vertelt hij trots over de historie van zijn land, maar is er ook voldoende rust om van te landschap te genieten.

Comfort en pure luxe bij Martinhal Beach resort

Eenmaal aangekomen in het resort gaat de verwennerij door. Allereerst een meer dan vriendelijk ontvangst in de prachtig ingerichte receptie. De koffers worden voor je naar de kamer gebracht en ook op de riante, prachtig ingerichte, kamer (met zeegezicht) merk je dat Martinhal net een stapje verder gaat met service dan veel andere ressorts. En het zijn juist deze verwennerijen waardoor je direct in vakantiestemming bent. Zo vind je bijvoorbeeld in de badkamer een complete lichaamsverzorgingsset, badjassen in de kast, een koffiezetapparaat, een ingerichte koelkast, wifi, noem maar op. Hoe verwend en vooral hoe welkom kan een mens zich voelen? Of wat dacht je van je kamer gezellig maken (bed opnieuw opmaken, sfeerverlichting aan) wanneer je van een heerlijk diner geniet. Het zijn die kleine attente dingen die het verschil maken en Martinhal heeft veel oog voor detail en gastvrijheid, en daardoor voel je je al snel meer dan gast.

Comfort en pure luxe bij Martinhal Beach resort

Het vijfsterrenresort ligt in het nationaal natuurproduct Costa Vicentina en kent maar liefst 300 dagen zon per jaar! Ze zijn het hele jaar open, en met al die zonuren is eigenlijk ieder moment, een perfect moment om even tot rust te komen. Natuurlijk hoef je helemaal niks, maar er is van alles mogelijk om jou je weer mens te laten voelen. Herboren, om na de trip weer helemaal in het gareel te lopen als vliegende keep tussen werk en thuis. Zo kun je bijvoorbeeld de dag beginnen met een yoga- of pilatesles op strand. Maar een wandeling door het natuurgebied kan ook al een weldaad zijn. Of wat denk je van de sauna (vrij toegankelijk), stoomcabine of spa behandelingen (niet gratis). Alles om het jou naar de zin te maken en alles even prachtig.
Je kunt als kersverse ouder zelfs massagetips krijgen hoe je je baby in slaap sust en buikkramp eenvoudig oplost.

Comfort en pure luxe bij Martinhal Beach resort

Maar naast alle rustgevende verwennerijen, zijn er ook volop sportieve activiteiten te doen. Zo is het hier een prima surfplek voor de ervaren surfer maar als beginnende surfer kun je hier les nemen om het te leren, zijn er prachtige wandelroutes door het natuurgebied (eventueel met gids), diverse zwembaden en veel golfrecreatie in de buurt.
Wij hebben een lang weekend mogen genieten van al deze verwennerijen. Je merkt aan alles dat er veel liefde en aandacht wordt besteed het jou naar de zin te maken. Wij kwamen als herboren terug…

Prijzen en overige informatie

Mummy Licious Wellbeing Holliday
5 dagen – 4 nachten Hotel Martinhall *****
2 volwassenen, 1 kind (tot 12 jaar)
Beach room: 776 euro (of 97 euro per volwassenen, per nacht)
One bedroom house: 976 euro (of 122 euro per volwassenen, per nacht)
Two bedroom house: 1048 euro (of 124 euro per volwassenen, per nacht)
Three bedroom house: 1432 euro (of 179 euro per volwassenen, per nacht)

Mummy Licious Wellbeing Holliday
8 dagen – 7 nachten Hotel Martinhall ***** 2 volwassenen, 1 kind (tot 12 jaar)
Beach room: 1316 euro (of 94 euro per volwassenen, per nacht)
One bedroom house: 1694 euro (of 121 euro per volwassenen, per nacht)
Two bedroom house: 1736 euro (of 124 euro per volwassenen, per nacht)
Three bedroom house: 2478 euro (of 177 euro per volwassenen, per nacht)

Alle genoemde prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van 2013.

Promofilmpje

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Lees onze andere ervaringsverslagen
Meer blogs over Martinhal Beach Resort
Op huwelijksreis met kinderen: zo wordt het een succes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Geef een reactie