Beautiful Boy genomineerd voor een Golden Globe

Beautiful Boy genomineerd voor een Golden GlobeThe Searchers zijn ontzettend blij en trots om aan te kondigen dat Felix van Groeningen’s Beautiful Boy een Golden Globe nominatie in de wacht heeft gesleept. Timothée Chalamet werd genomineerd voor zijn rol in het bejubelde drama.

De prestigieuze Golden Globes worden beschouwd als de officieuze graadmeter voor de Oscars. Op 7 januari 2019 weten we of Beautiful Boy ook als Golden Globe winnaar de geschiedenisboeken ingaat. Beautiful Boy kwam op 29 november uit in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.’

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave, The Big Short en Moonlight.

Bekijk de trailer

liefs Marion

Meer informatie

Het leukste zomernieuws vind je in ons Zomerblog

lijn zomeperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *