An en Ab – Postbode

An en Ab – Postbode“Mam, de post is geweest!” An hoorde de brievenbus. Mama vindt het leuk om post te krijgen. Ze loopt altijd als eerste naar de gang.
Er is een enveloppe van de bank en een uitnodiging voor een Modeshow. “Is er ook iets voor mij?” vraagt An. “Nee, deze keer niet.” “En voor mij?” Dat is Ab. “Nee, ook niet,” lacht Mama. “Ik hang nog even boven de was op.”
“Zullen we zelf post maken?” vraagt Ab. “Ja, leuk. Ik weet waar het papier en de enveloppen liggen,” zegt An.
Ab tekent en An schrijft. Ze kan al heel wat woordjes schrijven. Ieder maakt 5 brieven.
“We doen net of de post er is. Ik leg de brieven in de gang en jij roept Mama, zegt An. “Misschien wil Irene ook wel een brief.” Irene is de buurvrouw.
“Goed idee van je, Ab. We stoppen bij iedereen in de straat een brief in de bus.”
Ab en An lopen zo naar buiten, zonder jas. De deur laten ze openstaan De twee brieven voor Mama liggen alvast op de mat in de gang.
Mama komt beneden en ziet de voordeur openstaan. Ze is ongerust. Ze kijkt buiten en ziet Ab en An de brieven in de bus doen.
“Komen jullie eens hier!” roept ze boos. Ab heeft het niet in de gaten. “Leuk he? We hebben postbode gespeeld,” zegt hij.
“Ik wil niet dat jullie zonder vragen de straat opgaan. Naar binnen en vlug!” Oei, Mama is echt boos. Ze zal de post ook wel niet leuk vinden.
Binnen legt Mama uit, dat ze zoiets eerst moeten vragen. Als Ab en An dat beloofd hebben, is ze niet boos meer. En dat ze twee keer op een dag post heeft gekregen, is heel leuk!

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van An en Ab
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie