An en Ab – De verpleegster

An en Ab - De verpleegsterAb is ziek. Niet zo erg, een klein beetje maar. Mama heeft op de bank een bedje gemaakt. Af en toe hoest Ab. Mama leest hem een verhaaltje voor.
Ab vindt het best leuk om ziek te zijn.
Maar An verveelt zich. Ze heeft niemand om mee te spelen.
Mag ik naar buiten?’vraagt ze. Nee, het regent,’antwoordt mama. Ik wil niet dat jij ook ziek wordt.’ Maar wat moet ik dan doen?’Hier, breng dit appeltje naar Ab. Het andere is voor jou!’Mama geeft twee schaaltjes aan An.
Mam mijn dekentje glijdt telkens weg,’zeurt Ab.
Ik leg het wel even goed,’zegt An en met een ernstig gezicht trekt ze het dekentje omhoog. Ab kan niets meer zien. Zijn hoofd is ook ondergestopt. Help! Ik stik!’Lachend piept Ab weer boven de deken uit. Zal ik uw kussen ook even opschudden, meneer?’An verveelt zich niet meer. Ze is een lieve verpleegster. Wacht, ik ga mijn dokterskoffertje boven pakken.’Ze rent de trap op.
Zo meneer, steek uw tong maar eens uit. Die ziet er niet zo mooi uit,’zegt de verpleegster. Ze luistert naar Ab’s hart. Gelukkig, dat klopt.
An meet ook of Ab koorts heeft. U moet een weekje in bed blijven,’zegt ze dan.
Ab krijgt genoeg van het spelletje. An nog niet. Ze krijgen een beetje ruzie. Mama, An plaagt!’roept Ab. Dat is niet waar, hij luistert niet,’antwoordt An.
Jullie appeltjes staan er nog,’zegt mama. Als ze op zijn mag de televisie aan.’
An is weer gewoon An. Ze gaat gezellig bij Ab op de bank zitten.

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van An en Ab
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie