3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl

3 freeride tips voor wintersporters in IschglIschgl heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als freeride gebied waar zowel experts als beginners uit de voeten kunnen. De goede sneeuwcondities zorgen dit jaar voor meer dan uitstekende freeride mogelijkheden. In het Paznaundal is freeriden niet alleen voor profs, voor ieder niveau is er een route. Ischgl classificeert haar afdalingen namelijk op drie verschillende niveaus: beginners, gevorderden en experts. Iedereen kan kennis maken met freeride buiten de skipistes van het Paznaundal. Nog niet zo thuis op dit gebied, boek dan een ervaren gids bij de skischool in Ischgl en leer freeriden onder professionele begeleiding.

1. Nederberg

De makkelijkste afdaling is de ‘Nederberg’ in de Piz Val Gronda. Deze afdaling bedraagt 750 hoogtemeters en is er speciaal voor de beginnende freerider. De wintersporter start bij het bergstation van Piz Val Grondabahn en daalt af over brede pistes naar het Fimbadal.

3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl

2. Höllkar Seite

Voor de gevorderden is er de Höllkar Seite. De skipiste heeft een gemiddelde hellingsgraad van 28. De eerste bocht is zelfs 32 graden. Het voordeel van de Höllkar Seite is dat de helling goed te overzien is.

3. Velilrinnen

De echte daredevil waagt zich aan de Velilrinnen, direct beschikbaar vanaf piste nummer vier. De hoogtemeters van deze route bedragen 250 tot 400 meter. De hellingshoek kan oplopen tot 40, deze route is dus alleen voor experts.

3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl

liefs Marion

Meer informatie

Meer interessante nieuwtjes
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Meer vakantietips!

Bronvermelding

© afbeelding: TVB Paznaum

3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl

lijn zomeperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *